GRATIS CHECKLIST

Drumles Voor Beginners – Speel Een Interessanter Basisritme

Jan 05, 2017

 

Ghostnotes op de snare en de down & up stroke op de hi-hat zijn twee simpele manieren om je ritmes interessanter te maken. Een ghostnote is een klein tikje wat je wat meer aan de zijkant van je snaredrum speelt. Dit nootje voel je meer dan dat je het daadwerkelijk hoort; er moet duidelijk verschil zijn tussen de ghostnote en de normale slag. Door op bepaalde plekken ghostnotes toe te voegen voelt je ritme meteen een stuk meer groovy.

De down & up stroke is een techniek die je op de hi-hat gebruikt om meer dynamiek in je spel aan te brengen. In feite speel je een harde en een zachte slag achter elkaar. De harde slag (down-stroke) speel je met de rand van je stok op de rand van de hi-hat en begint hoog, maar eindigt laag. De zachte slag (up-stroke) begint laag, waar de down-stroke stopte, en schiet weer omhoog. Dit moet een soepele beweging worden en doorlopen terwijl je met je kick en snare misschien heel andere dingen doet. Begin dus langzaam en oefen dit eerst alleen met de hi-hat.

In deze video zie je hoe ik dit toepas.

 

Produceer Radio-Waardige Muziek Vanuit Huis

GRATIS GIDS: Ontdek de 5 bouwstenen van een succesvolle home studio en produceer in 4 stappen je eigen muziek vanuit huis of je slaapkamer.

Als je je aanmeld ontvang je wekelijks gratis extra content.