GRATIS GIDS

Maak Je Mix Harder Op Een Transparante Manier

home studio Jul 03, 2019

Misschien valt het je wel eens op dat wanneer je naar de muziek van je favoriete bands en artiesten luistert dit een bepaalde luidheid heeft. Je weet misschien wel dat je dit zelf kunt door een limiter te gebruiken, maar het resultaat is al gauw een platte en overstuurde mix of master.

Gelukkig is er een manier om je mix meer luidheid te geven zonder het plat te drukken met een limiter.

Tot een paar jaar geleden leefden we nog in de tijd van de ‘loudness wars’. In die periode werden commerciële liedjes als maar harder en harder om te kunnen concurreren met de rest op de radio. Tot het moment was gekomen dat muziek zo plat begon te klinken dat er wat moest veranderen.

Nu streamingdiensten als Spotify en Apple Music de populairste manier zijn om muziek op te beluisteren is er een nieuwe standaard ingevoerd. Alle muziek op deze platforms wordt genormaliseerd tot hetzelfde level. Het heeft dus geen zin meer om je mix zo hard mogelijk te maken, deze wordt toch zachter gemaakt.

Desalniettemin is een gezond volume wel belangrijk. Daarom laat ik je zien hoe je met de FG-X van Slate Digital je mix harder kunt maken en zelfs meer punch kunt geven zonder dat je dit duidelijk terug hoort of dat transienten van drums platgedrukt worden.

►► Download mijn GRATIS Home Studio Stappenplan en begin met muziek maken, opnemen en uitbrengen! → https://bit.ly/39y8yYF

Produceer Radio-Waardige Muziek Vanuit Huis

GRATIS GIDS: Ontdek de 5 bouwstenen van een succesvolle home studio en produceer in 4 stappen je eigen muziek vanuit huis of je slaapkamer.

Als je je aanmeld ontvang je wekelijks gratis extra content.