Home Studio Academy

Wat als je muzikant of singer/songwriter zélf je muziek zou kunnen opnemen, gewoon vanuit huis - zonder dure apparatuur nodig te hebben?

Ontdek dan het stappenplan dat je helpt je muziek op te nemen en aan de wereld te laten horen.

Video afspelen

Leer hoe je thuis je muziek kunt opnemen en mixen

Geen dure apparatuur of moeilijke programma's nodig

Mijn 15 jaar studio ervaring samengevat en beschikbaar gemaakt voor jou

Misschien geloof je dat jouw muziek nooit goed genoeg kan klinken omdat je niet de juiste apparatuur hebt.

Veel mensen zullen je vertellen dat je eerst veel geld moet uitgeven aan professionele apparatuur, je de nieuwste plugins moet hebben en dat je zonder perfecte akoestiek geen goede mixen kunt maken.

In werkelijkheid worden veel hits van nu gemaakt in een slaapkamer op een laptop met goedkope muziekprogramma’s en gratis plugins. Dus is een professionele studio is niet noodzakelijk om muziek te maken die een wereldwijde radio-hit kan worden.

In de afgelopen 15 jaar dat ik zowel in zulke studio’s als thuis muziek opneem en mix heb ik ontdekt dat er een manier is om je muziek net zo goed te laten klinken als de liedjes die je op de radio hoort.

Het ironische is dat het niks te maken heeft met apparatuur of akoestiek, maar met kennis en mindset. Ik ontdekte dat wanneer je hetzelfde systeem volgt als de professionals en dit aanpast op jouw home studio je dezelfde resultaten kunt behalen.

Doordat ik jarenlang in professionele studio’s heb gewerkt vond ik een rode draad in het muziekproductie proces en heb ik dit omgezet naar een systeem voor mensen zoals jij en ik die thuis muziek willen opnemen en mixen. 

Je hebt hier geen professionele apparatuur of de nieuwste plug-ins voor nodig

Deze top artiesten en mixers bewijzen dat het niet nodig is om dure apparatuur te hebben om goede muziek te maken. 

 • Bono (lead zanger van U2) neemt zijn zang op met een Shure SM58, een podium microfoon van €100,-. 
 • Ed Sheeran neemt zijn liedjes op in een tourbus of op een cruiseschip. 
 • Jaquire King, de mixer van o.a. Kings Of Leon mixt vaak genoeg thuis op KRK Rokit monitoren (€250,-).  

Zo kan ik nog wel even door gaan. Het feit dat jij misschien geen perfecte akoestiek hebt of geen dure mengtafel hebt staan betekent niet dat je geen goede opnames en mixen kunt maken. Te gek hè?

Wat je mist is een duidelijke uitleg - en een stappenplan

Professionals krijgen niet zomaar fantastische resultaten. Ja, ze hebben vaak de toegang tot prijzige apparatuur, maar de werkelijkheid is dat ze met simpele home studio apparatuur óók te gekke muziek kunnen maken (zoals je hier boven kunt lezen). Ze hebben namelijk de ervaring en kennis opgedaan en volgen een stappenplan om elke weer het meeste uit de apparatuur te halen die ze tot hun beschikking hebben. De budget apparatuur van nu is zo goed dat het niet het probleem is – je mist kennis, iemand die je uitlegt hoe het moet aan de hand van een duidelijk stappenplan

Ook Jij Kunt Te Gekke Muziek Maken - Met Budget Apparatuur

De kans is groot dat je met de apparatuur die je nu al hebt net zulke goede muziek kunt maken als 99% van de muziek die je op de radio hoort. Als je dit nog niet heb is het enige wat je nodig hebt een computer, een eenvoudige geluidskaart (audio-interface), een microfoon en een hoofdtelefoon of speakers. Een muziekprogramma kun je gratis downloaden – apparatuur en techniek staat dus niet meer in de weg van goede opnames en mixen. 

Mijn 15 Jaar Studio Ervaring Samengevat

Hi! Mijn naam is Ben van Essen.

Al sinds dat ik klein was ben ik gefascineerd door muziek maken in de studio. Ik vind het nog steeds iets magisch wanneer een liedje dat ik ‘s ochtends geschreven heb aan het einde van de dag een complete mix kan zijn geworden, compleet met alle instrumenten die ik in mijn hoofd hoorde en precies gemixt zoals ik wil.

Alle kennis die ik door de jaren heen heb opgedaan in opleidingen en zowel professionele als home-studio’s deel ik nu met je zodat je alle fouten die ik heb gemaakt niet meer hoef te maken. Mijn 15 jaar ervaring heb ik in één betaalbare cursus gestopt zodat jij ook goede resultaten kunt behalen.

De Home Studio Academy

De Home Studio Academy is een uniek online programma waar in ik je precies laat zien hoe je  te gekke muziek kunt opnemen en mixen met budget apparatuur. 

Aan de hand van één van mijn eigen liedjes neem ik je mee in het proces en laat je stap voor stap zien hoe je dit aanpakt. De principes die ik je laat zien in Logic Pro X zijn in elk muziekprogramma toepasbaar, het maakt dus niet uit wat voor programma je zelf gebruikt. 

Omdat ik alleen maar de standaard plug-ins gebruik is het dus niet nodig om extra plug-ins aan te schaffen. Iedereen met een muziekprogramma kan dezelfde resultaten behalen! 

Nadat je het programma gevolgd hebt kun je mijn multi-tracks (de losse sporen) of zelfs de hele Logic Pro X sessie downloaden om zelf verder te oefenen. 

Ook is er een community waar je je liedjes en mixen kunt delen met andere cursisten en elkaar feedback kunt geven.

Dit Ga Je Leren:

Module 1

 • Een stappenplan die je van begin tot eind helpt om muziek op te nemen en te mixen zonder dat je dure apparatuur nodig hebt en je zelfverzekerd maakt over jouw muziek.
 • Je leert welke budget apparatuur je wel en niet nodig hebt om net zulke goede resultaten te behalen als de pro’s van nu zonder dat je heel veel geld uit hoeft te geven.
 • Hoe je jouw home studio zo kunt inrichten zodat je speakers geen vertekend beeld geven en je geen tot weinig akoestische panelen hoeft op te hangen wat je tijd en geld bespaart.
 • Leer wat een DAW is en wat de basiselementen van elk muziekprogramma zijn zodat je elk programma kunt gebruiken dat je wil.

Module 2

 • Hoe je op een simpele manier drums programmeert wanneer je niet de mogelijkheid hebt om drums op te nemen
 • Leer akoestische gitaar opnemen die gebalanceerd klinkt en door de mix heen prikt.
 • Een simpele methode die je leert wat je nodig hebt om zang op te nemen, hoe je de microfoon neer zet en waar je op moet letten tijdens het zingen om professionele zang opnames te maken.
 • Ontdek hoe je elektrische en basgitaren kunt opnemen zonder een gitaarversterker .

Module 3

 • Leer je opnames bewerken op dezelfde manier als de professionals zodat je geen bijgeluiden hoort, je zang opnames opnames op een transparante manier noot voor noot ‘ge-tuned’ zijn en je opnames klaar zijn om gemixt te worden.
 • Leer de basis van een goede mix, welke ik je stap voor stap ga uitleggen zodat je weet waar je moet beginnen én wanneer je mix af is.
 • Ik leg je op een simpele manier uit hoe compressie en EQ nou eigenlijk werkt zodat je opnames glashelder, gebalanceerd en vol klinken zonder dat ze verdwijnen in de mix.
 • Leer hoe je smaakvolle effecten kunt toepassen, welke effecten je kunt kiezen en hoe je hier je mix grootser en breder mee kunt laten klinken terwijl je emotie en sfeer toevoegt.
 • Ontdek wat master-buss processing is en hoe je dit op een simpele manier kunt toepassen op je mix zodat je opnames gelijkmatiger, luider, helderder en voller klinken en je mix radio waardig wordt.

 

Duidelijkheid – zodat je weet wat je doet en hoe je elke keer weer muziek kunt opnemen en mixen waar je trots op kunt zijn.

Je muziek laten opnemen kost al snel duizenden euro's

Om je muziek op te nemen zou je een professionele studio kunnen huren. Dit kost je als snel duizenden euro’s. Bovendien ben je dan telkens afhankelijk van anderen om je muziek te maken zoals jij wil.

Ook zou je een opleiding kunnen volgen bij bijvoorbeeld het SAE Insitute om te leren hoe audio-engineering (geluidstechniek) werkt. Niet alleen kost dit ook duizenden euro’s maar ben je hier ook nog eens 1-2 jaar mee bezig en leer je veel algemene kennis die je niet meteen kunt toepassen op de muziek die je maakt.

Professionele studio: €500-1000 per dag

Geluidstechniek opleiding: €15.000,-

3BA29BF8-1AD6-490C-9F22-77C90C6EFAED

Probeer 60 dagen zonder risico - anders krijg je gewoon je geld weer terug

Omdat ik begrijp dat het aanschaffen van deze cursus een grote stap en investering kan zijn wil ik je graag een 60 dagen ‘niet goed geld terug garantie’ bieden. In plaats van dat jij het risico draagt wil ik dat graag op mij nemen omdat ik achter deze cursus sta en geloof dat het je verder kan helpen. Heb je de cursus doorlopen en werkt het toch niet voor je? Mail me dan binnen 30 dagen na aankoop op ben [at] ashtonmusicacademy.nl en je krijgt gewoon je geld weer terug. 

Krijg direct toegang

Alle bovengenoemde opties zijn beschikbaar in het premium pakket voor maar €297,- (€361,- korting dus…). 
De totale waarde van deze cursus ligt op €658,- maar jij kunt nu starten vanaf €97,-! 

Wacht niet te lang: alleen deze week beschikbaar met korting

De Home Studio Academy is alleen deze week toegankelijk met korting tot wel €150,-. Wacht dus niet te lang, want daarna sluiten de deuren en gaan de prijzen omhoog. Je kunt er dus voor kiezen om door te blijven ploeteren, teleurstellende mixen te blijven maken of geld uit te geven aan nieuwe plug-ins of microfoons OF wat tijd en geld te investeren in je kennis en ontwikkeling en DIRECT betere opnames en mixen te gaan maken. De keuze is aan jou! 

Schrijf je nu in voor de Home Studio Academy

Dit is het moment om je in te schrijven voor de Home Studio Academy! Kies een optie die bij je past en klik op ‘In Winkelwagen’. 

Budget

€197
97
 • Home Studio Academy Cursus
 • Home Studio Stappenplan
 • Toegang Tot De HSA Facebook Community

Of betaal in termijnen

Basic

€297
147
 • Home Studio Academy Cursus
 • Home Studio Stappenplan
 • Toegang Tot De HSA Facebook Community
 • Multitracks WAV + Logic Pro X bestanden
 • 1x Persoonlijke Begeleiding via Skype
Populair

Of betaal in termijnen

Premium

€447
297
 • Home Studio Academy Cursus
 • Home Studio Stappenplan
 • Toegang Tot De HSA Facebook Community
 • Multitracks WAV + Logic Pro X bestanden
 • Home Studio Mastering Cursus
 • Online Muziek Distributie Cursus
 • 2x Persoonlijke Begeleiding via Skype

Of betaal in termijnen

iconfinder__I_Deal_1156725
iconfinder_Bancontact_224458
iconfinder__Paypal_Logo_1156732
iconfinder_payment_method_card_visa_206684
iconfinder_payment_method_master_card_206680
iconfinder_payment_method_american_express_card_206682

Liever in 3 termijnen betalen?

Betaal dan via onderstaande knop. Na de eerste betaling, wordt je z.s.m. toegevoegd aan de cursus.
De volgende twee betalingen worden maandelijks automatisch afgeschreven.

Veelgestelde vragen

De cursus wordt gegeven in Logic Pro X, maar de principes en technieken die je leert zijn in alle programma’s toepasbaar.

Een laptop of pc, audio-interface, microfoon en speakers en/of een hoofdtelefoon. Niet veel toch? Een muziekprogramma zoals Garageband, Pro Tools First of Studio One Prime kun je gratis downloaden. 

Absoluut! De cursus is gericht op beginners en mensen die vastlopen in het opname en mix-proces. 

Als je al veel ervaring hebt is de cursus waarschijnlijk niet geschikt voor je. Maar als je vastloopt kan het je helpen om de basis kennis op te frissen.

Wat je met de cursus leert is hoe je een liedje opneemt in een DAW (muziekprogramma), hoe je het edit, hoe je pitch & time correctie gebruikt en hoe je het van begin tot eind mixt. Daarnaast leg ik je van alles uit over akoestiek, wat je nodig hebt, hoe een muziekproductie proces in z’n werk gaat. Kortom: je leert het hele stappenplan van het maken van een liedje in de studio. In de ‘Premium’ optie zit er ook een module over mastering en online release bij, dus in principe leer je hoe je helemaal je liedje kunt opnemen, mixen, masteren en uitbrengen.  

Waar het vooral om gaat is dat je de kennis krijgt om het zelf te gaan doen en de kunst kunt afkijken bij mij. Ik beloof je niet dat je alleen de video’s hoeft te kijken en vervolgens een fantastische CD kunt maken, je zult wel zelf aan de slag moeten om dit te oefenen. Daarom krijg je er bijvoorbeeld de multitracks in WAV formaat bij zodat je kunt oefenen met mixen.  

Geen probleem! Probeer de cursus gerust en bekijk de video’s. Kom je er achter dat de cursus toch niks voor je is dan kun je me binnen 30 dagen mailen op ben (at) ashtonmusicacademy.nl en krijg je gewoon je geld weer terug. 

Dit is wat anderen zeggen

Perfect voor beginners - en voor iedereen die vastloopt

Als je al jarenlang muziek maakt in je home studio en hartstikke tevreden bent met de resultaten is deze cursus niet voor jou. Maar ben je net begonnen of wil je gaan starten dan is dit wat je nodig hebt. Ook als je al een tijdje muziek probeert op te nemen en te mixen maar vastloopt en niet de juiste resultaten krijgt gaat deze cursus je helpen. Alleen al mee kijken met iemand anders die weet wat hij doet kan je veel inzicht geven en alle extra’s zoals persoonlijke Mix Feedback helpen je direct om verder te komen.  

Aan jou de keuze: Blijf je ontevreden over je opnames en mixen?
Of kies je er voor om verder te komen?

Na het lezen van deze pagina kun je natuurlijk gewoon weer verder gaan met het opnemen en mixen zoals je dat altijd al doet. Maar de waarheid is dat je muziek dan nooit beter zal gaan klinken. Niet vanzelf in ieder geval. Grijp daarom deze kans om kennis op te doen en te zien hoe iemand met 15 jaar ervaring het aanpakt. Je zult er geen spijt van krijgen en je luisteraars zullen je dankbaar zijn. 

Wacht niet te lang: Nog...

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

...tot de toegang tot de cursus weer sluit.

Weet je niet zeker of de cursus wel geschikt is voor jou? Mail me op ben (at) ashtonmusicacademy.nl of klik op de chat-knop.

Copyright © 2020 Ashton Music Academy